Mer eller mindre omedveten hundkidnappning.

 

Efter jobbmorgon, poolhäng och sovstund, när solens gass lagt sig en aning, stack Amanda och jag ut och sprang. Just efter en backe upptäckte vi att vi fått sällskap av en liten hund. Vi la ingen vidare notis om vars den kom ifrån utan fortsatte vidare och likaså gjorde den.  En långlång bit. Vi kom till mer trafikerade gator och hunden sprang hejvilt ut och fick bilar att tvärbromsa och bilister att blänga argt på oss för att vi inte hade koll på vår jycke. En del fotgängare kommenterade dock hur söt den var, de kände väl sig tvungna, så som vi stirrade på dem medans vi desperat sökte minsta spår av igenkänning i deras ansiktsuttryck. Men icke. Efter någon kilometer och hunden fortfarande inte vänt haffade vi en pojke med telefon och ringde numret på halsbandstaggen. Ägaren sa att han skulle komma, men icke. Igen.. Tillslut kopplade vi hunden, som vi döpt till Sigge Skoo, i mitt ena skosnöre och traskade hemåt. Fin-Sigge Skoo! (Normalt är inte hundar min grej, men för Sigge Skoo slogs min beskyddarinstinkt på.)

epilog: vi fick tillslut tag på ägaren som var stor&tjock (och inte verkade kunna sköta sitt husse-jobb särskilt väl), han kom och hämtade Sigge Skoo som med svansen mellan benen knappt vågade närma sig honom ..

Jag ska nog springa förbi i krokarna där sigge skoo (som egentligen hette Neisha) dök upp och aktivt kidnappa honom/henne tillbaka.

/ my


21-10-10

..Det här är min 21 oktober.

Imorse gjorde mamma vinter. Detta innebär att hon stänger fönstren & dörrar för att det regnar och blåser ute, när de normalt står öppna för att utomhus ska släppa in värme och solsken i huset. Ungefär. Det är ju fint att man kan styra över vinter&sommar bara genom att öppna&stänga!

Idag har jag haft tofflor när jag varit hemma. Druckit te. Och haft tjocktröja. Sedan det blev kolsvart ute vid 7 har det känts som höst. Större delen av kvällen, då jag inte dansat med min syster det vill säga, har jag hängt i sängen. Pendlat musik & bok (to kill a mockingbird).  Imorgon ska det bli sol. Då öppnar vi fönstren och gör sommar.

 

my


19-10-10

Jobb. Städar.

Solen. Mer fräknar på näsan.

Poolen. 25 grader.

Tennis. Pappa och jag, med nya (fantastiska) rack.

Rockhampton. Fin stad. På sitt genuina vis.

Middag. Familj är bra.

Safirletning. Vid köksbordet. Pysselsyssel. Hittat små.

Musik. Jaharå.

 

Sugar, det är F e j n t i mitt liv.

(och tack agnes, för att du gör mig medveten)

 


vill bara...

... poängtera vilken fantastisk helg amanda och jag har!
cheers.
my

~

Stor sensation, mina vänner:

Idag klipptes knarkflätan/dreaden/korven (kärt barn har många namn) av. Väldigt impulsivt och det var nog ganska på tiden, även om vi hunnit bonda rätt bra jag och den dära på huvet. Den befarade Stighelmer:n blev inte så extrem. Såpp.

Idag har det också regnatoregnatoregnat. Stormat har det också gjort minsann. Tydligen regnigaste månaden på fleeera år. Kul att man får vara med om den historiska företeelsen i alla fall…

Amanda och jag har jobbat (varje dag), housekeeping är det lite mer graciösa namnet för vad vi är, hotellstäderskor. Nice. Men som min far så klokt alltid säger ”there are no free lunches”, och därför så knegar vi på, för att de dära ”luncherna” ska svida lite mindre.

Annars har jag målat naglarna, läst, kollat på sound of music, ätit cheesecake och sånt där annat oväsentligt.

I söndags spelade jag förresten fútsal fotboll, med ett ihopdraget gäng mot P-16 Queensland. Det var grymt kul. Konstigt nog lite annorlunda regler och två stl. Mindre boll.

Ps. En plan börjar sakta utformas. Ds.

Fejnt.

God natt nu.

My


rummetpånedrevåningen

mitt..

(klick på'rem vettja, så bli're större :))


walkincloset


sängobyrå


spegelbyråofotografier

Första dagen på jobbet.

Ja, just. Jobbet. Igår, svettig och däran efter spinningpass, cyklade jag (i en fantaaastisk fånig hjälm (inte nog med avancera från non-hjälm till hjälm, då ska den också vara hjälm alá Rockystyle, jag är dock jäävligt fashion i den) dekorerad med pinnar som sticker upp som en igelkott omkring, endast för att skrämma iväg attackerande fåglar som härjar den här tiden på året. Soft..) till The Edge (megafancy lägenhetshotell i stan), där Amanda jobbar, och sökte jobb jag med. Och ja, jag fick det. Så imorse ringdes jag in för att jobba, med housekeeping. Det gick bra och det är bra och troligtvis ganska flexibelt iochmed att jag planerat att sluta om ca. 3 veckor, då Amanda jobbar klart och pengarna förhoppnngsvis ska vara inne så att vi kan fara.

 

Nyss kom Sam, en kille som bor i Yepoon (20 min ifrån Rocky, vid kusten) hem och hängde lite med mig och Amanda. Han ska till Sverige nästa sommar och håller just nu på att lära sig svenska. Ambitiöst : ). I boken han hade med sig fanns ord som ”metallindustriarbetarförbundet”, när man nu ska använda det?, som med fonetisk skrift ljudades som ”methal-induhstri-arhbe-thar-foerbundhet”. Akej.. Hursom var det trevligt och han gav schysta native tips på måste-resa-ställen!

 

Tidigare idag tvingade jag iväg pappa på Bodycombat, något som på bilder och beskrivningar såg ut som boxning med typ mitsar. Detta visade sig vara någon friskis&svettis variant, med studsar och glamourösa danssteg emellan varje box. Extremt kul att se pappa, som annars hänger med de tuffa grabbarna ute i gymmet, göra balett-moves synkade till trallvänliga låtar likt YMCA. Pappa, jag älskar dig för det och för att du ställde upp och hängde med ♥!

 

Jag (så länge jag är i stan), mamma och Mica har börjat på keramikkurs. På ett väldigt fashion art-house, i en väldigt mysig keramik/konst-sal. Grymt roligt är det och kul med kreativt!

Nu, helg. Jag läser en spännande bok, the enemy av Lee Child. Den ska jag läsa klart, vid poolen (i solen) som förövrigt ökat till 27°C. Heh.

 

See yu’s (fett local!)

/My

fågel-skrämma-hjälm.

dag - tisdag

Idag har varit en fantastisk solig dag. Omkring 32 grader och poolens temperatur låg på 27. Därav har jag större delen av dagen växlat mellan kort men intensiv sol-lapning  (somna i solen på rygg, vända mig om och läsa bok på mage) och inomhusfix. Mamma som bokstavligt talat har myror i brallorna gjorde klart för mig att det inte bara är sola, läsa bok och äta mat när man är ”ledig” utan städning av hus varjedag (!) och fix med ärenden ingår. Såååklart sa jag, som tycker att städa är det tråkigaste i hela världen och som har just ta-tag-i-saker-ta-första-steget som en väldigt svag sida (mellan raderna vill jag bara poängtera att jag absolut inte är en bortskämd snorunge som inte fattar att vanliga hjälpa till i huset-sysslor är en självklarhet.)

Jag har i alla fall organiserat mitt nya rum och installerat mina kläder i min walkin-closet! Dock är den inte speciellt välfylld då mina kläder bara sträcker sig i mängd, till lite mer än vad som ska få plats i en backpacker ryggsäck. Men lika glad är jag för det. Ska försöka få in en bild på mitt finfina rum (som dessutom har olivgröna väggar istället för de babyblå som var i mitt förra rum på övervåningen) någon dag.

Vid 2 tog mamma och jag bilen till Northside och uträttade ja, lite ärenden. Jag väntar fortfarande på mitt 457 longstay-visa som ger mig möjligheten att kunna jobba och få australiensiska privilegier, det ska komma i dagarna då pappa hittat nåt vis att snabba på processen.

Amanda är sjuk idag, så jag var stand in för henne på hennes, Mica och Martins tennisträning. Jag kom till tenniscluben och några småttingar står på planen framför en ganska snygg tränare inte mycket äldre än mig. Dessa var alltså de jag skulle träna med. Roligt och barnen var sköna. Men, inte för att jag är megagrand på racketsporten, men det var synd att inte kunna få slå på.. Kul att lira med mica och martin i alla fall. Jag sprang hem från banan helt på egen hand, bra sätt att lära sig orientera i staden. Det var fruktansvärt vackert. Solen höll på att gå ner, bergen som omger staden var rödfärgade och husen längs de kuperade gatorna gjorde allt hemtamt. Jag gillar Rocky, även om det inte är största party-stan så är den genuin och mysig!


Heron Island.

Från höstkallt Sverige (som jag dock lärt mig uppskatta och är glad att kalla Hemma) till ett varmt hära.

Vädret hade sett rätt ovisst ut på de flesta prognoser, men vi chansade och for i onsdags ut, via Helicopter (megaballt mhm), till Heron Island.
Mitt ute i ingenstans, omgiven av korallrev och blåttblåttblått hav. Paradisö. Liten; så att gå runt den tar knappa 20 minuter, och nåbar. Paradisö. Vit sant med krossade koraller som huvudingredients. Paradisö.
Mamma, Pappa, Amanda, Mica & jag. (Martin är i Adelaide och spelar inlineshockeycup för Queensland. Duktis!)
Vädret visade sig hålla dag ut och dag in under de fem dagar vi spenderade på ön. Och TACK för det.
Min sverigevita hud fick möta solstrålar. Som den professional tanner jag utvecklats till, har det gett resultat. yes.
Vattnet var surrealistiskt. Alla nyanser av blått, turkost och med siktdjup på över 15 m. Vi bodde fint och åt fantastiskt.
Vi snorklade en del bland fredliga hajar, rockor och havssköldpaddor. Två gånger åkte vi ut med dykarbåt till olika delar av Great barrier reef. Surrealistiskt vackert också det! Första gången tog dock min luft slut, som alla de tidigare gånger jag dykt ... grymt irriterande. Då fick jag gå upp 15 min före alla andra och låg och guppade vid en boj tills jag slutligen lyckades påkalla dykarbåtens uppmärksamhet att komma och hämta upp mig. Andra gången var min tank fylld med lite mera luft och jag tvingade mig själv att andas lugnare. 45 minuter var vi under ytan och dök runt bland nemo-fiskar, hajar och korallrev. Herregud. Jag hade glömt hur sjukt det är att dyka, hur jag nu kunde göra det ..
Summasumarum var detta en fin början med familj. Början på en förhoppningsvis fin resa, som just nu är väldigtväldigt oplanerad. Jag ska förmodligen stanna och jobba och umgås lite med familj i Rocky tills mitt visa är komplett. Därefter far Amanda och jag. Vad vi ska göra och framförallt hur vi ska göra det, har vi ingen aning om. TipsTipsTips tas emot med öppna famnar!

puss, My

.

Ja, I Oz!
Flygresan var bedrövlig. Inte ett rätt. (bortsett från min nyfunna Belgiska vän Shari). I Rockhampton välbehållen. Fint som snus.

RSS 2.0